Jubilej – u porodilištu Specijalne bolnice “Boksit” Milići rođena 500-ta beba

Jubilej – u porodilištu Specijalne bolnice “Boksit” Milići rođena 500-ta beba

Sa ponosom objavljujemo da je u porodilištu Specijalne bolnice “Boksit” Milići, 01.12.2019. godine rođena jubilarna 500-ta beba. U nedelju se porodila Mira Janković iz Zvornika i rodila četvrtog sina!

Kolektiv bolnice “Boksit” joj čestita i neka su živi i zdravi. Majka i dijete su, odlukom predsjednika Kompanije “Boksit” Milići, Mr Rajka Dukića, nagrađeni poklon bonom u iznosu od 1.000 KM.

S obzirom da je porodilište počelo sa radom u novembru 2017. godine danas slavimo dva jubileja, tj. dvije godine rada porodilišta i 500-tu bebu rođenu u našem porodilištu. Uprava bolnice ističe da je ovaj broj novorođenih beba rezultat kontinuiranog rada naših stručnjaka i svih zaposlenih na unapređenju uslova za tretman, smještaj i liječenje budućih majki i novorođenih beba, uz poštovanje i sprovođenje savremenih principa u akušerstvu.

Ističemo da je u našem porodilištu povećan broj zahtjeva za takozvani “Bezbolni porođaj”- porođaj u epiduralnoj analgeziji, te je u proteklom mjesecu 30 % porođaja obavljeno na ovaj način, što je značajan porast u odnosu na dosadašnji prosjek.