Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske posjetio Boksitove zdravstvene ustanove

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske posjetio Boksitove zdravstvene ustanove

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Alen Šeranić, posjetio je, u Milićima, Boksitov Medicinski centar i Specijalnu bolnicu iz hirurških oblasti i porodilište “Boksit”, te izrazio zadovoljstvo načinom funkcionisanja tih zdravstvenih ustanova. To je ujedno bila prva posjeta Ministra jednoj privatnoj zdravstvenoj ustanovi.

Nakon obilaska zdravstvenih ustanova, u Milićima, Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske je rekao sljedeće:

Imao sam priliku da posjetim respektabilne ustanove, kao što su Medicinski centar i Specijalnu bolnicu iz hirirških oblasti „Boksit“ sa Porodilištem, koje imaju apsolutno adekvatan prostor i opremu, kao i kadar, koji može da ponudi vrhunsku usluge, ne samo stanovništvu ovjde, na području opštine Milići, nego i šire, kao što to ove ustanove i čine. Drago mi je što sam imao priliku da čujem, da niz eminentnih profesora, prvenstveno iz Srbije, dolazi i pruža usluge ovdje, što predstavlja odličnu polaznu osnovu za kadar mladih, koji bude, upravo ovdje specijalizirao, a ima priliku da uči od odličnih doktora i profesora– rekao je Šeranić.

Ministar Šeranić boravio je u Milićima povodom proslave 60 godina postojanja i uspješnog rada Kompanije “Boksit”.