Od novembra u Milićima rođeno 200 beba

Od novembra u Milićima rođeno 200 beba

U porodilištu Specijalne bolnice iz hirurških oblasti “Boksit” u Milićima od 14. novembra, kada je počelo sa radom, do danas, rođeno je 200 beba.

Danijela Marković sa Sokoca, majka dvjestote bebe, rođene u milićkom porodilištui, od ove ustanove dobila je na poklon novčani bon, u vrijednosti od 1.000 KM. Markovićeva je izjavila da je njoj to treća kćerka i da je neizmjerno srećna i zahvalna osoblju porodilišta u Milićima na pažnji, a ukoliko se odluči da rodi i četvrto dijete, biće to sigurno u ovoj ustanovi.

Rukovodilac porodilišta i odjeljenja ginekologije pri Specijalnoj bolnici, Sanja Kalajdžić, izjavila je da su tokom jula, u ovoj ustanovi rođene 32 bebe, što je rekordan broj u jednom mjesecu, u ovom porodilištu. Ona je objasnila da je do sada 25 odsto porodilja bilo sa područja opštine Milići, a preostale iz susjednih opština i regiona.

Odlukom Predsjednika Kompanije “Boksit”, mr Rajka Dukića, kao podsticaj nataliteta, svako novorođenče, koje se rodi u “Boksitovom” porodilištu dobija na poklon novčani bon, u vrijednosti od 500 KM, a dvjestota beba posebno je nagrađena sa 1.000 KM.