prof. dr sc. med. Dragan Tavčioski

Internista-kardiolog
Prof. dr. sc. med. Dragan Tovčiovski

Prof. dr sc. med. Dragan Tavčioski je jedan od internista-kardiologa kod kojeg možete zakazati pregled u našem Specijalističkom medicinskom centru.

Medicinski fakultet završio u Beogradu. Specijalizirao je iz interne medicine 1982. godine, od kada je stalno zaposlen u Klinici za kardiologiju Vojnomedicinske akademije, a 2000. godine završio je subspecijalizaciju iz kardiologije.

U ovoj ustanovi odbranio je i doktorsku disertaciju, izabran je za profesora na predmetu Interna medicina i bio je na poziciji načelnika Klinike za kardiologiju.

Stručno se usavršavao u Hammersmill Hospital u Londonu i Texas Heart Institute u Hjustonu.

Autor je i koautor u više od 150 stručnih i naučnih radova publikovanih u stranim i domaćim časopisima, kao i više knjiga i monografija. Uključen je i u više međunarodnih studija.

Član je Evropskog udruženja kardiologa, Udruženja karidologa Srbije, Udruženja za ultrazvuk u kardiologiji, Srpskog lekarskog društva i Lekarske komore Srbije.

Između ostalog obavljamo i sljedeće preglede iz oblasti kardiologije i interne medicine:

  • Konsultativni specijalistički pregledi
  • Zltrazvuk srca sa doplerskim mjerenjima
  • Ergometrijska ispitivanja
  • EKG i holter EKG
  • Defibrilacija
  • Liječenje bolesti srca i svih internističkih bolesti
  • Internistička obrada i davanje saglasnosti za operativno liječenje
  • Izdavanje raznih uvjerenja i saglasnosti

Zakažite pregled

Ukoliko želite da zakažete pregeld kod kardiologa prof. dr. Dragana Tavčioskog možete to učiniti tako što ćete popuniti jednostavni kontakt formular koji se nalazi ispod. Ukoliko imate dodatnih pitanja ili želite da nam pošaljete bilo kakvu poruku vezanu za ovog ljekara i preglede koje on obavlja, upišite ih u polje “Vaša poruka”. Nakon toga mi ćemo vas kontaktirati u najkraćem mogućem roku i obavjestiti vas o tačnom terminu vašeg pregleda.
    Na stranici Interno i Kardiologija možete pročitati više o uslugama koje nudimo iz ove oblasti medicine, te zakazati pregled putem interneta popunjavanjem jednostavnog kontakt formulara.