Svečano otvoreno porodilište i hirurški blok na 58. godišnjicu Kompanije

U okviru Specijalističkog medicinskog centra Kompanije “BOKSIT” a.d. Milići u rad je pušteno savremeno opremljeno porodilište i specijalna bolnica iz hirurških oblasti. Svečano otvaranje obavljeno je 22. jula 2017. godine na dan obilježavanja 58. godišnjice Kompanije.
Pored mnogobrojnih građana Milića, zaposlenih Kompanije “BOKSIT”, predstavnika javnog i privrednog života Opštine, Regije i Republike, svečanom otvaranju prisustvovali su i ministri u Vladi Srpske Neđo Trninić i Dragan Bogdanić, a prisutnima se obratio Predsjednik Kompanije, mr Rajko Dukić.
Svečanim presjecanjem vrpce objekat su u rad pustili ugledni hirurg profesor dr Božina Radević i ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi RS, Dragan Bogdanić. Specijalistički medicinski centar tako je postao bogatiji za 750 kvadrata prostora u kome su smješteni porodilište i hirurški blok i 1.350.000 KM uloženih u adaptaciju i opremanje prostora.
Podsjećamo vas da je Kompanija “BOKSIT” a.d. Milići još ranije odlučila da investira u gradnju i razvijanje koncepta zdravstvene zaštite i pružanja zdravstvenih usluga, koje će biti vrhunske i prepoznatljive, u svakom pogledu. Prva faza tog koncepta realizovana je krajem prošle godine, otvaranjem niza Specijalističkih ambulanti iz više oblasti medicine.
Otvaranje porodilišta i specijalne bolnice iz hirurških oblasti predstavlja drugu fazu realizacije tog koncepta, i značajno podiže nivo zdravstvene zaštite kako lokalnog stanovništva, tako i stanovništva cijele regije pa i šire. Jako bitno je napomenuti da je za rad kompletnog Specijalističkog medicinskog centra obezbjeđen vrhunski kadar, između ostalih i profesori medicine sa VMA i drugih uglednih beogradskih klinika.
Otvaranje hirurškog bloka i porodilišta Kompanije"BOKSIT" a.d. Milići
S obzirom da koncept društvene odgovornosti primjenjujemo u svakom aspektu poslovanja Kompanije, više nam je namjera da pokažemo humanost i društvenu odgovornost nego da budemo profitabilni, pa iz tih razloga, za sve vidove zdravstvenih usluga, imaćemo povoljne cijene, a neke kategorije, kao što su penzioneri i borci do treće kategorije imaće i pravo na besplatne zdravstvene usluge. Takođe, usluge porodilišta će biti besplatne, a porodiljama ćemo davati i određenu pomoć.
Sve ovo pokazuje da smo na dobrom putu kada je u pitanju ono što radimo u oblasti zdravstva i da smo još jednom dokazali da smo korak ispred. Iako smo do sad uradili mnogo, ne planiramo da se tu i zaustavimo, u planu je zaključivanje ugovora sa Fondom zdravstvenog osiguranja i zvaničan ulazak u mrežu zdravstvenih ustanova. Osim toga planiramo da vrlo brzo izvršimo adaptaciju 1.000 kvadrata slobodnog prostora prostora, i dodatno proširimo obim zdravstvenih usluga koje nudimo, između ostalog i nabavkom magnetne rezonance kao i druge savremen opreme.