U Medicinskom centru Kompanije”Boksit” savremena oprema i ambijent i vrhunske usluge

U Medicinskom centru Kompanije”Boksit” savremena oprema i ambijent i vrhunske usluge

Kompanija “Boksit”, u poslednjih godinu i po dana, uložila je oko 3.000.000 KM u rekonstrukciju i opremanje, komfornog, prostora od 1.500 kvadratnih metara, za potrebe Zdravstvenog centra, te nabavku savremene opreme. Ovih dana, nabavkom dodatne medicinske opreme, zaokružen je ovogodišnji ciklus ulaganja, u 15-ak Specijalističkih ambulanti i Specijalnu bolnicu iz hirurških oblasti “Boksit “, u čijem je sastavu i Porodilište.

Nova ulaganja, u vrijednosti od 330.000 KM, uključuju i značajna sredstva, donirana od strane privrednih subjekata iz Milića – Drina osiguranje, 41.400KM, d.o.o.”Mileks”, 40.000KM i d.o.o. “Samatini”, 11.150KM, te opština Milići, sa 8.700KM. Kupljena medicinska oprema sadrži: RTG aparat sa digitalnim čitačem, Endoskopski stub, instrumenti za laparoskopski stub, Mikroskop za oftamologiju i neurohirurgiju, aparati za oftamologiju, oprema za hirurgiju, hirurški i ginekološki isntrumenti.

Sva oprema je uvezena i nova, izuzev RTG aparata, koji je u odličnom stanju i koji će Kompanija “Boksit” predati u vlasništvo Domu zdravlja, u Milićima. Kada je u pitanju laparoskopski stub, važno je napomenuti da je prva laporoskopska operacija u RS izvedena upravo u Milićima, tokom rata 1992.godine, u tadašnjoj Ratnoj bolnici.

Nabavkom nove opreme, povećan je i broj specijalista, koji pružaju usluge u boksitovim zdravstvenim centrima, tako što su, pored već postojećih, preko 30, vrhunskih stručnjaka, angažovani, kao stručni saradnici, prof. dr Stevan Trbojević, šef Odjeljenja gastroenterologije na Klinici za unutrašnje bolesti, u UKC Republike Srpske i prof. dr sc med. Nenad Lučić, šef Odjeljenja ginekološke operative u UKC Republike Srpske.